At holde af hverdagen og leve et liv, hvori jeg har lyst til at være til stede

Baseret på min blog, stillede en ven mig følgende spørgsmål:

“Hvilken form/emne for livsstilsterapi ville du vælge, hvis du skulle sidde på den anden side af bordet og modtage?”

Jeg synes, det er et godt og relevant spørgsmål at reflektere over – ikke bare for mig, men for alle. Jeg oplever det som et spørgsmål, der tvinger mig til at forholde mig til mig selv og det liv jeg vælger at leve. Det tvinger mig til at bringe en opmærksomhed på, ikke blot, min daglige livsstil, men også min “livssti”. Det vækker tanker, såsom:

  • I hvilken retning vil jeg gerne bevæge mig? Og er jeg på vej? Hvis nej, hvorfor ikke?
  • Hvad tilbageholder mig for at gå mod min energi? Hvilke forestillinger gør jeg mig? Er det manglende indsigt om retning, eller er det manglende kompetencetillid og frygten for at fejle, eller noget fjerde?
  • Hvis jeg forestiller mig, der ingen forhindringer er, hvad kunne første eller næste skridt være, som jeg kunne tage i den ønskede retning?

Mit svar på hans spørgsmål kom dog ganske prompte. Jeg svarede,

“at finde samt bevæge mig mod mit indre kald. Dér, hvor jeg tror, trivslen bor. Det vil sige, trivslen er der allerede på vejen dertil pga. de håbefulde trin, de energigivende valg og tiltag, drømmene…”

“Det indre kald!?”

Men hvad er dette indre kald? Det er at skabe mig et hverdagsliv, som er meningsfuldt, dvs. et liv, hvor jeg arbejder med dét, der giver mig energi, og hvor jeg har masser af fri tid til at lade op med mine øvrige interesser. Og et liv, som jeg føler, jeg selv bestemmer over. Dvs. ingen andre end mig, der sætter rammerne, og derfor har jeg også valgt det selvstændige arbejdsliv (hmmm, mon der er en sammenhæng mellem denne indstilling og det faktum, at jeg er single på sjette år…? Mere om det i et senere indlæg! 😉 ).

At være med til at give næring til udvikling hos mennesker, og bevidne processen, finder jeg dybt meningsfuldt. At se andre overvinde kampen mod deres indre dæmoner og blive glade i deres hverdag, fordi de lærer at anskue deres udfordringer fra et nyt perspektiv, og prøver kræfter med at udleve nye sider af sig selv. Derfor er arbejdet med at guide og støtte mennesker til at udleve sig selv og turde gå mod deres drømme, både som psykolog på UNGSAMTALE, men også som studiestøtte og livsstilsterapeut, mit indre kald. Og det er veje, jeg selv har skabt, for mig.

At rejse er at leve” – men livet sker i hverdagen #hverdagsrejseri?

Jeg er altså meget optaget af, at jeg lever et liv – dvs. hverdagsliv – jeg kan lide at være til stede i. At det er hverdagen, jeg holder af. En hverdag, hvor trivslen er iboende, fordi den indeholder de livsnærende og essentielle elementer, der passer til mig og min personlighed. Sidst, jeg ikke var tilpas i min hverdag, ændrede jeg – efter længere tids manglende hverdagslyst, og derfor overvejelser – kurs fra fastansat til selvstændig psykolog. Og tilbage kom hverdagsglæden, gejsten, kreativiteten og frihedsfølelsen.

Klik her, for at læse mine tanker om stress og mistrivsel og hvad du kan gøre, for at ændre på din situation

Jeg holder meget af at rejse og har i stor stil identificeret mig med globetrotter-livet. Jo oftere og jo flere oplevelser i bagagen, des bedre. Jeg er også af den overbevisning, at rejser er afkastgivende investeringer i personlig udvikling og livserfaring. Men nu, når jeg tager ud og oplever verden, så gør jeg det ikke for at slippe væk fra mit hverdagsliv – hvilket jeg muligvis havde en tendens til – tidligere i tilværelsen. I stedet, rejser jeg nu ud, for at tilføre flere oplevelser og fortællinger til den mindebog, jeg kalder min livshistorie. Og når jeg så vender hjem, er det med fornyet energi, samt lyst og glæde til at fortsætte dagligdagens bevægelse med og mod mine mål.

At tage en tilfredshedstemperatur på hverdagen

Livet kan ikke planlægges – vi udvikler os hele livet via erfaring og læring (personlighedsmæssigt ændrer vi os ikke så meget – dog forstærkes vores karakteristika og særpræg, dvs. personlighedstræk, med alderen), men det, der ændrer sig over tid, er vores præferencer og interesser. Så det, der føles og virker godt nu (jeg er ikke så glad for ordet “rigtigt” – for hvad er “rigtigt”?), er muligvis ikke det samme om 10 år. Så vi må kalibrere og justere, når hverdagen over tid ikke føles god. Så derfor kan vi som sådan ikke planlægge livet – men vi kan altså bruge vores hverdagsliv til at tage en “tilfredshedstemperatur”.

Hvornår har du lyst til at være til stede i dit hverdagsliv?

4 Replies to “At holde af hverdagen og leve et liv, hvori jeg har lyst til at være til stede”

  1. Virkelig spændende blog du har :-).
    Den er meget oppe i tiden, da folk går meget op i livsstil.
    Kan man abonnere og følge din blog?

    1. Hej Frida,
      Tak for din kommentar – det gør mig glad at læse, at du får noget ud af at “læse mine tanker”. Og du kan følge med – helt gratis – du skal bare holde øje med mine blogindlæg eller følge min instagram, hvor jeg også gør opmærksom på nye indlæg 🙂
      High five og positive vibes,
      Tanya

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *